Om Överbygg

Historien om Øverbygg handlar om engagemang, stolta traditioner, genuina material och äkta norskt hantverk.

Geitfjell_slide_2Med rötter i byggnadstradition och kultur hos lokala grundare i Snåsa, Norge, grundades Øverbygg 1990 och femton år senare etablerades Överbygg Sverige AB. 2008 fick Øverbygg i Norge nya ägare och under ett antal år var det två separata bolag med fortsatt nära samarbete som servade den svenska och norska marknaden. Fr.o.m. den 1 september 2014 är vi åter ett bolag och med samma ägare i både Sverige och Norge. En gruppering bestående av ägarna i Överbygg Sverige AB, Snåsa Takåser AS, Björkfjärden Egendomar AB och lokala investorer har övertagit verksamheten i Kjeldstad Øverbygg AS på Snåsa. Sällskapet producerar timmerhus för den nordiska marknaden. Øverbygg Norge AS har sitt huvudkontor på Jørstad på Snåsa och Överbygg Sverige AB drivs från huvudkontor i Åre.

Över en period av knappt 25 år har Øverbygg blivit den ledande timmerhusleverantören i Skandinavien. Under dessa år har vi levererat långt över 1 000 hus, både stora och små, för både skärgård och fjäll, både i Sverige och Norge. Vår långa erfarenhet har givit oss god kunskap om marknaden. För våra kunder återspeglas detta genom ett unikt urval av husmodeller.

Våra modeller kan anpassas efter dina önskemål och behov, oavsett om du bygger i skärgården eller på fjället. Vi levererar allt från färdigmonterad timmerstomme till totalentreprenad.

Vi bokar gärna en tid för att träffas och har också fantastiska tomter i Åre och flera visningshus att visa där så kontakta oss gärna för ett besök. +46 8 683 09 90
Ungeflokken-Nilsson-1024x702

Från det traditionella till det moderna

Tillverkning av knuttimrade hus har tusenåriga traditioner. Med utgångspunkt i traditionellt hantverk har Øverbygg, i samarbete med professionella arkitekter och kvalitetsmedvetna kunder, vidareutvecklat och moderniserat uttrycket på flera av våra modeller. Detta ger en ny design och spännande kombinationer av sten, glas och trä.

Från Skärdgård till fjäll

Med omtanke om dina önskemål och behov anpassas gärna koncept och ritningar. Vi tar hänsyn till önskade funktioner, tomtens förutsättningar och läge samt offentliga krav och begränsningar. Flera av våra kärnmodeller passar lika bra i skärgårdsmiljö som på fjället.

Från dröm till verklighet

Det är en stor sak att involveras i människors drömmar. Vi tar ditt engagemang för ditt fritidshusprojekt på stort allvar. Från första mötet med marknadsmaterial och försäljningspersonal, via konceptutveckling, ritningsbearbetning och materialval, till byggprocess med uppföljning av projektledare och seriösa montörer. Ett ambitiöst löfte om 100% nöjda kunder kräver en genomtänkt process och en felfri produkt, först då blir drömmen verklighet.