Besök på fabriken

overbygg-laftehyttefabrik-1
overbygg-laftehyttefabrik-2
overbygg-laftehyttefabrik-3
overbygg-laftehyttefabrik-4
overbygg-laftehyttefabrik-1
overbygg-laftehyttefabrik-2
overbygg-laftehyttefabrik-3
overbygg-laftehyttefabrik-4

Överbygg har Norges modernaste och största timmerfabrik. Detta säkrar en produkt en hög kvalitet och precision, medan vi håller hög leveranskapacitet.

Produktionen är helt dataintegrerad. Alla detaljer är ritade i CAD och överförs direkt till våra maskiner. Det betyder att vi projekterar och fräser spår för mötande konstruktioner i våra timmerväggar. Så att tiden på byggplatsen blir så effektiv som möjligt.

Våra produkter är 6»8» (154×188) och 8»11» (195×260) Lamellträ. Stansade stockar av av lamell ger stabila väggar samtidigt som byggnaden sätter sig mindre. Detta ger oss många tekniska fördelar som gör att vi kan skapa spännande och exklusiva bostäder i timmer som man förr i tiden inte trodde var möjligt.

Hela anläggningen drivs effektivt av 6 personer, och vi har kapacitet för mellan 50-100 byggen per år. Våra maskinoperatörer har lång erfarenhet och besitter stor kunskap om trä och träbyggande. Vi levererar en blanding av stugor och hus, och all produktion sker innomhus i en stor produktionshall med naturlig frisk doft av furu.